Hög tid för påskpresenter 2018!

Nu är det inte många dagar kvar till påsk. Faktum är att påsken 2018 infaller relativt tidigt i år, redan den 1 april. Förutom att fira minnet av Jesus är påsken en högtid som handlar om att samla vänner, familj och släkt, äta massvis med god påskmat, måla och äta påskägg och fylla påskägg med godis och små presenter. Nu när påsken närmar sig med stormsteg börjar det bli hög tid att börja fundera på påskpresenter.

Det roligaste – och mest traditionella – sättet att ge bort en påskpresent är helt klart att fylla ett påskägg med en eller flera små gåvor och gömma ägget. Därefter låta personen som ägget är till (oftast ett barn) leta efter ägget och få små ledtrådar huruvida det bränns eller ej, och om ägget är placerat vid fågel, fisk eller mittimellan. En påskpresent brukar inte vara speciellt påkostad utan det kan handla om någon enklare liten rolig pryl som något pyssel, knep & knåp, en rolig äggkopp, en mugg, kritor, en liten bok eller liknande.

Många fyller även påskäggen med godis och/eller kontanter så det blir lite gott och blandat för barnet som öppnar ägget. Godis och pengar brukar ju ofta vara minst lika populärt som presenter för barn och unga.

Om du har tänkt att köpa någon present på nätet, via t.ex. den här sidan, så tänkt på att vara ute i god tid så du hinner få hem din påskgåva i god tid innan påsk. Se efter så att butiken du har tänkt handla från har snabba leveranstider, då borde det inte vara några problem. När du handlar på nätet har du även öppet köp, det kan vara bra ifall presenten inte blir uppskattad och vill byta.